چرا غيرت نداري؟ Hitskin_logo Hitskin.com

هذه مُجرَّد مُعاينة لتصميم تم اختياره من موقع Hitskin.com
تنصيب التصميم في منتداكالرجوع الى صفحة بيانات التصميم

جوان ايراني
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

جوان ايراني

الرئيسيةPortalأحدث الصورجستجوثبت نامورود
تيم مديريت سايت لحظات دلنشين توام با شادكامي را برايتان آرزومند است
به چشمانت بیاموز که هر کس لیاقت دیدن ندارد...
اگر مشکلات را رها کنی هرگز راه حلی برای آنها نخواهی یافت
کاش میشد سکوت را جایگزین دروغ کرد
خوشبخت ترين فرد كسي است كه بيش از همه سعي كند ديگران را خوشبخت سازد.. اشو زرتشت
کاش در کتاب قطور زندگی سطری باشیم ماندنی نه حاشیه ای از یاد رفتنی
خدایا من در کلبه فقیرانه خود چیزی را دارم که تو در عرش کبریایی خود نداری من چون تو خدایی دارم وتوچون خود نداری
بدبختي تنها در باغچه اي که خودت کاشته اي مي رويد
هوس بازان کسی را که زیبا می بینند دوست دارند اما عاشقان کسی را که دوست دارند زیبا می بینند
اي دوست به راه دوست جان بايد داد در راه محبت امتحان بايد داد تنها نبود شرط محبت گفتن يك مرتبه هم عمل نشان بايدداد
من نه عاشق هستم نه محتاج نگاهي كه بلغزد بر من من خودم هستم و يك حس غريب كه به صد عشقو هوس مي ارزد
خداوند بی نهایت است...اما به قدر نیاز تو فرود می آید،به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست(ملاصدرا)
زندگی دو چهره بیشتر ندارد یا بر بازیت میگیرد یا بر بازیش میگیری انتخاب با توست
در این زمانه که شرط حیات نیرنگ است دلم برای دوستان بی ریا تنگ است
برای خندیدن منتظر خوش بختی نباش شاید خوش بختی منتظر خندیدن توست

چرا غيرت نداري؟

+3
sanaziii
میترا
dorsa_old
7 مشترك
نويسندهپيام
dorsa_old
.
.
dorsa_old

تعداد پستها : 524

امتياز كاربر : 1294

تاريخ عضويت : 2009-10-29

متولد : 1989-10-30

ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من:
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-02-21, 06:04

مقدمه
بسياري از واژه ها و کلمات مفاهيمي را با خود دارند که در قالب يک جمله و چند جمله نمي گنجد بلکه خود کتابي است از معاني و مفاهيم!
«غيرت» داشتن و غيور بودن از جمله صفاتي است که در فرهنگ عامه آن را از صفات مردان به حساب مي آورند. اين واژه به خصوص وقتي با کلمه «دين» همراه مي شود بار معنايي خاصي مي يابد که بيانگر روحيه متمايزي در صاحب آن است. شما در مورد «غيرت» چه مي انديشيد؟!
رسول اکرم (ص) مي فرمايند: لا احدٌ أغير مِن الله. هيچ کس با غيرت تر از خود خدا نيست!
در اين نوشتار مي کوشيم معناي اين واژه را مشخص نماييم.

تعريف غيرت:
غيرت حالتي در روح انسان است که او را براي حفظ آنچه که شرعاً و عقلاً واجب است، ترغيب مي نمايد. اين تعريف که از بسياري از کتب اخلاقي و لغوي بدست مي آيد بيانگر آن است که شخص غيور براي حفظ شرعيات و واجبات عقلاني آماده است و از هيچ کوششي دريغ نمي کند!

واجب شرعي و واجب عقلي
واجبات شرعي همان هايي هستند که در دين بيان شده اند و نبي مکرّم اسلام آنها را آموزش داده اند. اين واجبات شرعاً لازم الاطاعه مي باشند.
امّا واجبات عقلي اموري هستند که حتي اگر پيامبر و امامي هم نباشد عقل سليم انساني خود به آن دست مي يابد. اين امور در فطرت هر انساني نهادينه شده اند و او را به حفظ آنها ترغيب مي نمايد.
در اصطلاح اهل فن اموري که عقلاً واجبند از مراتب عقل «عملي» هستند و آن قوه اي و توانايي در روح انسان است که نسبت به انجام برخي از امور آگاهي دارد.

غيرت ديني امري فطري
بنابر آنچه در تعريف غيرت گفتيم مي توان اذعان نمود که غيرت ديني امري فطري است و حفظ اموري که عقلاً و شرعاً واجب است، ريشه در فطرت انسان دارد. از اين رو تا زماني که انسان مبتلا به هوا و هوس و آسيب هايي نشود که فطرتش را تاريک و نور آن را خاموش کنند، از درون و فطرت خود غيرت ديني دارد و نسبت به حفظ امور شرعي و عقلي حسّاس است.«غيرت» داشتن و غيور بودن از جمله صفاتي است که در فرهنگ عامه آن را از صفات مردان به حساب مي آورند. اين واژه به خصوص وقتي با کلمه «دين» همراه مي شود بار معنايي خاصي مي يابد که بيانگر روحيه متمايزي در صاحب آن است.

فطرت انساني، روح الهي
«فطرت» سرشت پاک و نوراني در انسان است که خداوند متعال آن را در وجود آدمي به وديعه نهاده است. آن گاه که خداوند از روح خود در آدم دميد فطرت الهي در او قرار داده شد. بنابراين غيرت ديني که امري فطري است ريشه در صفات خداوند دارد و براساس آنچه از روايات بدست مي آيد ريشه در «غيرت» خداوند دارد.
رسول اکرم (ص) مي فرمايند: لا احدٌ أغير مِن الله.
هيچ کس با غيرت تر از خود خدا نيست!
و يا در روايتي ديگر مي فرمايند: إنّ الله غيورٌ و يُحِبُّ کلّ غيور
همانا خداوند، غيرت مند است و هر غيوري را دوست دارد.
بنابراين انسان پاک مفطور به فطرت الهي، نسبت به امور شرعي و عقلي غيرت ديني را اعمال مي نمايد.
«غيرت» داشتن و غيور بودن از جمله صفاتي است که در فرهنگ عامه آن را از صفات مردان به حساب مي آورند. اين واژه به خصوص وقتي با کلمه «دين» همراه مي شود بار معنايي خاصي مي يابد که بيانگر روحيه متمايزي در صاحب آن است.چرا غيرت نداري؟ 9820314158720210622158204947722816184

غيرت؛ مردانه يا زنانه؟!
غيرت ديني ريشه در روح انساني دارد. از اين رو با جنسيّت ارتباطي ندارد. و بر خلاف تصور عامه مردم غيرت امري مختص مردان نيست بلکه غيرت داشتن حساسيّت روحي نسبت به زشتي هاي ديني و عقلي است که مي تواند توسط مرد يا زن کسب شود. از اين رو «مردانگي» يا «غيرت» امري صرفاً مردانه نيست!!!
در طول تاريخ زنان غيور که نسبت به حفظ واجبات شرعي و عقلي حساس بوده و تلاش مي نمايند کم نيستند. ايشان با فطرتي الهي صاحب غيرتي ديني هستند که ريشه در غيرت خداوند دارد.

حرمت فواحش نتيجه غيرت
«غيرت» صفتي الهي است که بيشتر از هرکس خودِ خُداست که غيرت دارد. در حديثي شريف از پيامبر اکرم (ص) نتيجه غيرت الهي حرمت زشتي ها و فواحش ذکر شده است. ايشان مي فرمايند: ... من غيرته (الله) حرّم الفواحش ظاهره و باطنه؛ از غيرت خداست که زشتي هاي ظاهري و باطني حرام گرديده است. بنابراين انسان غيور نيز که روشنايي الهي در وجودش مي درخشد زشتي هاي عقلي و شرعي را مرتکب نمي شود و از روي غيرت خود آنها را بر خود حرام مي گرداند!

نتيجه گيري
«غيرت ديني» صفتي الهي است که شخص صاحب آن نسبت به زشتي هاي شرعي و عقلي حساسيت نشان مي دهد و آنها را به خاطر غيرت فطري خود حرام مي گرداند و به آنها ارتکاب نمي ورزد. از اين رو زنان و مردان الهي غيورند و نسبت به امور شرعي و عقلي غيرت دارند.

رادفر- کارشناس ارشد فلسفه اسلامي
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
http://cheshentezar.blogfa.com
میترا
بازرس
بازرس
میترا

تعداد پستها : 1173

امتياز كاربر : 3049

تاريخ عضويت : 2009-12-21

ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من: مهربون مهربون
جوايز اخذ شده: بهترين كاربر بهترين كاربر

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-02-21, 08:43

اگه از غیرت درست استفاده بشه حتما آدمها رو به تکامل میرسونه
و باعث پیشرفت میشه
مخصوصا که گفتی:غیرت دینی ریشه در غیرت خدا دارد

چرا غيرت نداري؟ 717503 خیلی جالب بود
sanaziii
مدير تالار دانشجو
مدير تالار دانشجو
sanaziii

تعداد پستها : 395

امتياز كاربر : 909

تاريخ عضويت : 2009-10-31

جنسيت : انثى

متولد : 1991-06-12

ساير موارد
نوع گوشي همراه: سوني اريكسون سوني اريكسون
حالت من: شاد شاد
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-02-21, 08:58

مرسی درسا جون
اما متاسفانه توو این دوره کمتر پسری گیر میاد که غیرت داشته باشه الان دیگه دخترا بیشتره پسرا غیرت دارن a18
dorsa_old
.
.
dorsa_old

تعداد پستها : 524

امتياز كاربر : 1294

تاريخ عضويت : 2009-10-29

متولد : 1989-10-30

ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من:
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-03-01, 03:46

اره ساناز جونم منم تقريبا با تو موافقم
و اينكه
اين روزا ادما يا افراط ميكنن تو عقايدشون يا تفريط
http://cheshentezar.blogfa.com
ayshin
مدير تالار خودشناسي
مدير تالار خودشناسي
ayshin

تعداد پستها : 169

امتياز كاربر : 365

تاريخ عضويت : 2010-01-30

متولد : 1991-11-04

شهر : تـبــــــــــــريـــــــز

ساير موارد
نوع گوشي همراه: نوكيا نوكيا
حالت من: ناراحت ناراحت
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-03-01, 07:20

من عاشق مرداي با غــــــــــيرتـــــــــم چرا غيرت نداري؟ 225178

ولي الان يا خيلي اپن ماينن ( به نظر من بي غيرت ) يا زيادي غيرتين .اصلا نمي دونن معني اصلي غيرت چيه !!! .
درسا جــــــــــــون مــــــــرســـــــي
mana
مدير تالار ايران شناسي
مدير تالار ايران شناسي
mana

تعداد پستها : 337

امتياز كاربر : 806

تاريخ عضويت : 2010-02-17

متولد : 1986-09-29

ساير موارد
نوع گوشي همراه: نوكيا نوكيا
حالت من: سپاسگذار سپاسگذار
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-03-02, 03:40

ghyrato dost daram,ama bad delio naaaaaaa
mohamad
.
.
mohamad

تعداد پستها : 236

امتياز كاربر : 382

تاريخ عضويت : 2009-11-28

جنسيت : ذكر

متولد : 1982-12-29

شهر : تبریز

ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من:
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-03-02, 13:22

چرا غيرت نداري؟ 521471 راست ميگي
!!!!!!!!!!
mohamad
.
.
mohamad

تعداد پستها : 236

امتياز كاربر : 382

تاريخ عضويت : 2009-11-28

جنسيت : ذكر

متولد : 1982-12-29

شهر : تبریز

ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من:
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-03-02, 13:38

چرا غيرت نداري؟ 521471 چرا غيرت نداري؟ 521471 چرا غيرت نداري؟ 521471
sookoot
.
.
sookoot

تعداد پستها : 90

امتياز كاربر : 142

تاريخ عضويت : 2010-02-02

ساير موارد
نوع گوشي همراه: ال جي ال جي
حالت من: عاشق عاشق
جوايز اخذ شده:

چرا غيرت نداري؟ Empty
پستعنوان: رد: چرا غيرت نداري؟   چرا غيرت نداري؟ I_icon_minitime2010-03-03, 06:51

غیرت خیلی کمرنگ شده داره محو میشه چرا غيرت نداري؟ 992422

چرا غيرت نداري؟
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1