پروتئین ها
صفحه 1 از 1
پروتئین ها
اجزای اصلی نیتروژن داردر اندامکان زنده هستند ، این مواد دارای حدود 50درصد کربن ،25درصد اکسیژن ، 15درصد نیتروژن، 7 درصد هیدروژن و گاهی دارای گوگرد هستند .
پروتئینها به دودسته ساده و مزدوج تقسیم می شوند .
1- پروتئین های ساده
الف- آلبومین ها : در آب و محاول های آبی رقیق نمک ها انحلال پذیر هستند ،در بافت های زنده یافت می شوند . از نمونه های آن می توان اوالبومین (البومین تخم مرغ ) و لاکتالبومین ( حاصل از شیر ) را نام برد .
ب - گلوبولین :در آب انحلال ناپذیر ولی در محلول رقیق نمک ها انحلال پذیر است . شامل میوسین ماهیچه ، فیبرینوژن حاصل از خون می باشد .
ج- پروتامین ها :پروتئین هایی هستند با وزن مولکولی پایین که خاصیت بازی شدید دارند . محتوی مقدار زیادی آرژینین هستند ولی آمینو اسید های گوگرد دار ندارند . به مقدار زیاد از خاویار بدست می آیند .
د- هیستون ها : نظیر پوتامین ها بازی هستند ولی دارای انواع بیشتری از آمینواسید ها هستند . هیستون ها اغلب همراه با نوکلئیک اسیدها در هسته ی سلول های بدنی بسیاری از اندامگان وجود دارند . هیستون ها در گیاهان یافت نمی شوند ولی به مقدار زیاد از غده های تیموس و لوز المعده استخراج می شوند . ممکن است نقش آنها به عنوان باز دارندگان انتخابگر ژنهای هسته ای باشد .
ه- پرولامین : در آب انحلال ناپذیر ولی در محلول های آبی الکلها انحلال پذیر هستند . ودر دانه غلات وجود دارند .
و- گلوتلین ها : در آب انحلال ناپذیر هستند ولی در اتانول آبی 7 درصد و اسید ها و بازها انحلا پذیر هستند . در دانه غلات وجود دارند .
ز- اسکلرو پروتئین ها : پروتئین های انحلال ناپذیر حاصل از بافتهای بدنی و پیوندی حیوانات است . از انواع آن می توان کراتین ها ، چسبزاها و الاستین را نام برد .
2- پروتئین های مزدوج شده :
الف- فسفو پروتئین ها :پروتئین های فسفات دار برای نمونه کازئین شیر و فسفو پتین زرده تخم مرغ را نام برد .
ب- کرمو پروتئین ها : ترکیبات حاصل از پروتئین ها با هم (heam ) یا با رنگدانه ای مشابه است ج- نوکلئو پروتئین ها : در هسته تمام سلول ها وجود دارند . کروموزوم ها عمدتاً نوکلئو پروتئین هستند .برخی از ویروس های گیاهی و نیز باکتریو فاژها نوکلئو پروتئین خالص هستند .
د- لیپو پروتئین ها : جز لیپیدی پروتئینها و از لحاظ کیفی وکمی بسیار متغیر هستند .
ه- گلیکو پروتئین ها : یا مو کو پروتئین ها که تر کیب های حاصل از پروتئین ها با کربو هیدرات ها هستند . شامل یک هگزوزامین و معمولاً سولفات ها ، اتانوات و گلو کو رو نیک اسید هستند .
از تخمیر موادنفتی و سایر ترکیب ها می توان پروتئین ها ی خوراکی تولید کرد که اغلب به صورت خوراک دام و طیور مصرف می شوند .
پروتئینها به دودسته ساده و مزدوج تقسیم می شوند .
1- پروتئین های ساده
الف- آلبومین ها : در آب و محاول های آبی رقیق نمک ها انحلال پذیر هستند ،در بافت های زنده یافت می شوند . از نمونه های آن می توان اوالبومین (البومین تخم مرغ ) و لاکتالبومین ( حاصل از شیر ) را نام برد .
ب - گلوبولین :در آب انحلال ناپذیر ولی در محلول رقیق نمک ها انحلال پذیر است . شامل میوسین ماهیچه ، فیبرینوژن حاصل از خون می باشد .
ج- پروتامین ها :پروتئین هایی هستند با وزن مولکولی پایین که خاصیت بازی شدید دارند . محتوی مقدار زیادی آرژینین هستند ولی آمینو اسید های گوگرد دار ندارند . به مقدار زیاد از خاویار بدست می آیند .
د- هیستون ها : نظیر پوتامین ها بازی هستند ولی دارای انواع بیشتری از آمینواسید ها هستند . هیستون ها اغلب همراه با نوکلئیک اسیدها در هسته ی سلول های بدنی بسیاری از اندامگان وجود دارند . هیستون ها در گیاهان یافت نمی شوند ولی به مقدار زیاد از غده های تیموس و لوز المعده استخراج می شوند . ممکن است نقش آنها به عنوان باز دارندگان انتخابگر ژنهای هسته ای باشد .
ه- پرولامین : در آب انحلال ناپذیر ولی در محلول های آبی الکلها انحلال پذیر هستند . ودر دانه غلات وجود دارند .
و- گلوتلین ها : در آب انحلال ناپذیر هستند ولی در اتانول آبی 7 درصد و اسید ها و بازها انحلا پذیر هستند . در دانه غلات وجود دارند .
ز- اسکلرو پروتئین ها : پروتئین های انحلال ناپذیر حاصل از بافتهای بدنی و پیوندی حیوانات است . از انواع آن می توان کراتین ها ، چسبزاها و الاستین را نام برد .
2- پروتئین های مزدوج شده :
الف- فسفو پروتئین ها :پروتئین های فسفات دار برای نمونه کازئین شیر و فسفو پتین زرده تخم مرغ را نام برد .
ب- کرمو پروتئین ها : ترکیبات حاصل از پروتئین ها با هم (heam ) یا با رنگدانه ای مشابه است ج- نوکلئو پروتئین ها : در هسته تمام سلول ها وجود دارند . کروموزوم ها عمدتاً نوکلئو پروتئین هستند .برخی از ویروس های گیاهی و نیز باکتریو فاژها نوکلئو پروتئین خالص هستند .
د- لیپو پروتئین ها : جز لیپیدی پروتئینها و از لحاظ کیفی وکمی بسیار متغیر هستند .
ه- گلیکو پروتئین ها : یا مو کو پروتئین ها که تر کیب های حاصل از پروتئین ها با کربو هیدرات ها هستند . شامل یک هگزوزامین و معمولاً سولفات ها ، اتانوات و گلو کو رو نیک اسید هستند .
از تخمیر موادنفتی و سایر ترکیب ها می توان پروتئین ها ی خوراکی تولید کرد که اغلب به صورت خوراک دام و طیور مصرف می شوند .
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد