اعمال ماه شعبان
صفحه 1 از 1
اعمال ماه شعبان
به نام خدا
اعمال و ادعيه ماه شعبان
باب دوم در ماه شعبان است و در آن دو فصل است :
فصل اول : در اعمال مشتركه اين ماه شريف است
.
بـدان كـه شـعـبـان مـاه بـسـيـار شـريـفـى اسـت و مـنـسـوب اسـت بـه حـضـرت رسول خدا صلى الله عليه و آله و ماهى است كه زياد مى شود در آن روزى هاى بندگان ، از براى ماه رمضان و زينت مى كنند در آن بهشت ها را و در فضيلت روزه اش روايات بسيار است ، حتى وارد شده كه نفع مى بخشد براى كسى كه العياذ بالله مرتكب خون حرام شده باشد
با آن كه روايت شده از حضرت امام صادق عليه السلام كه هر كه بكشد مرد مؤ منى را بـه او گـويـند بمير به هر طورى كه مى خواهى به مذهب يهود يا نصارى يا مجوس و عـنـه عـليـه السلام قال :من اعان على مؤ من بشطر كلمه جآء يوم القيامه مكتوب بين عينيه آيس من رحمه الله .
(ترجمه - از امام صادق عليه السلام روايت شده كه فرمود: هر كسى بر عليه مؤ منى به يـك كـلمـه (بـدگويى ) كمك نمايد روز قيامت در حالى محشور مى شود كه بر پيشانى او نـوشـتـه شـده اسـت (مـايـوس از رحـمـت خـداونـد.)
و بـالجـمـله اعـمـال مـشـتركه اين ماه چند امر است :
1ـ در هر روزى هفتاد مرتبه بگويد: (استغفرالله و اسـئله التـوبـه
) 2ـ در هـر روز هـفـتـاد بـار بگويد: استغفر الله الذى لا اله الا هو الرحـمـن الرحـيـم الحـى القـيـوم و اتـوب اليه ، و در بعضى روايات (الحى القيوم ) پـيـش از (الرحـمن الرحيم ) است و عمل به هر دو خوب است . و از روايات مستفاد مـى شـود كـه بـهـتـريـن دعـاهـا و اذكـار در ايـن مـاه اسـتـغـفـار اسـت .
3 در هـر روز در وقـت زوال و در شـب نـيـمـه ايـن صـلوات را بـخـوانـد:اللهـم صـل على محمد و آل محمد شجره النبوه ...
4ـ بخواند مناجات مرويه از حجج طاهره عليهم السلام اللهم صل على محمد و آل محمد و اسمع دعائى ...
5ـ تصدق كند در اين ماه اگر چه به نصف دانه خرما باشد تا حق تعالى بدن او را به آتش جهنم حرام گرداند و روايت است كه بهترين اعمال در اين ماه تصدق كردن و طلب آمرزش نمودن است .
6ـ در مجموع اين مـاه هـزار بـار بـگـويـد:لا الله الا الله و لا نـعـبـد الا ايـاه مـخـلصـيـن له الديـن ولو كره المـشـركـون .كـه ثـواب بـسـيـار دارد و از جـمـله آنـكـه عبادت هزار ساله در نامه عملش بـنـويـسند.
7ـ روزه دوشنبه و پنج شنبه اين ماه براى حوائج دنيا و آخرت نافع است .
8ـ در هـر پـنـج شـنبه اين ماه ، دو ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه توحيد و بـعـد از سلام صد بار صلوات بفرستد. و روزه اش نيز فضيلت دارد و روايت شده كه در هـر روز پـنـج شـنـبه ماه شعبان زينت مى كنند آسمانها را پس ملائكه عرض مى كنند خداوند بـيـامـرز روزه داران ايـن روز را و دعـاى ايـشـان را مـستجاب گردان .
9- در اين ماه صلوات بـسـيـار بـفرستد.
10ـ از روز جمعه آخر ماه تا آخر ماه (اين دعا را) بخواند: اللهم ان لم تكن غفرت لنا فيما مضى من شعبان فاغفرلنا فيما بقى منه .
فصل دوم : در ذكر ايام و ليالى ماه شعبان است .
روز اول : روزه اش فضيلت دارد و وارد شده كه بهشت براى او حتما واجب مى گردد.
روز سـوم : روز مـبـاركـى اسـت و مـوافق مشهور روز ولادت با سعادت حضرت سيدالشهداء عـليـه السـلام اسـت ، در سـال سـوم هجرى قمرى در مدينه طيبه و بنابر ولادت (اين روز) روزى اسـت كـه مـلائكـه آسـمـانـهـا بـه تهنيت پيامبر صلى الله عليه و آله به اين مولود مسعود آمدند و از خاك قبرش براى جدش آوردند و آن جناب را تعزيت نيز گفتند و فطرس مـلك يـا (دردائيل ) پناه به آن طفل معصوم و امام مظلوم برد و حق تعالى او را ببخشيد و به جـاى خـودش بـرگـردانـيـد
و از بـراى روز سـوم چـنـد عـمـل اسـت :
1ـ روزه
2ـ خـوانـدن دعـاى : اللهـم انـى اسـئلك بـحق المولود فى هذا اليوم ...
3ـ خـوانـدن دعـاى (اللهـم انـت مـتـعـالى المـكان ..) و اين آخرين دعائى است كه حضرت امام حسين عليه السلام خواندند در آن روزى كه كفار دور او را احاطه كرده بودند
و عـلمـاء ايـن دعـا را از دعـاهـاى روز سـوم ايـن مـاه گـرفـتـه انـد و بـدان كـه سـه دعـا نـقـل شـده كـه امـام حـسـيـن عـليـه السـلام هـر سـه را در روز عـاشـوراء خـوانـدنـد.
اول دعـائى اسـت كـه در وقـت صـبح عاشوراء خواندند و دست به درگاه الهى بلند كرد و فـرمـود: (اللهـم انـت ثـقـتـى فـى كـل كـرب ...
دوم اين دعا است كه تعليم امام زين العـابدين عليه السلام فرمود در آن روز در وقتى كه آن حضرت را (خون ) در برگرفت و خونها از بدن مباركش مى جوشيد
:بحق يس و القرآن الحكيم و بحق طه و القرآن العظيم يا من يقدر على حوائج السائلين يا من يعلم ما فى الضمير يا منفس عن المكروبين يا مفرج عـن المـغـمـومـين يا راحم الشيخ الكبير يا رازق الطفل الصغير يا من لا يحتاج الى التفسير صل على محمد و آل محمد و افعل بى كذا و كذا.
سـوم دعـاى (اللهـم انـت مـتـعـالى المكان ...) است كه آخرين دعاى حضرت بوده است .
عـلامـه مـجـلسـى فـرمـوده كـه زيـارت آن حـضـرت عـليـه السـلام و غـسـل زيـارت در ايـن روز مـسـتـحـب اسـت و بـدان نـيـز كـه در مثل چنين روزى از سال شصتم هجرى قمرى جناب سيدالشهداء وارد مكه معظمه شد.
روز پنجم :
در سـال چـهـارم هجرى قمرى بنابر روايتى ولادت امام حسين عليه السلام واقع شده است ، عـلامـه مـجـلسـى فـرمـوده ، كـه اگـر احـتـيـاطـا امـروز و روز سـوم را حـرمـت بـدارنـد و اعـمـال آن روز را در ايـن روز (روز پـنـجـم ) نـيـز بـه عمل آورند خصوصا زيارت ، بهتر است .
شب نيمه شعبان
شـب بـسـيـار مـبـاركـى اسـت و بـعـد از شـب قـدر افـضـل ليـالى اسـت و حـق تـعـالى بفضل خويش در اين شب به بندگان خود عطا مرحمت فرمايد و گناهان ايشان را بيامرزد و سـائلى را از درگـاه خويش رد نكند مگر آنكه معصيتى از خدا طلب نمايد و روايت است كه ؛ از اول ايـن شـب تـا آخـر آن از جانب حق تعالى ندا مى رسد كه آيا استغفار كننده اى هست كه طـلب آمرزش كند از گناهان خود تا من او را بيامرزم آيا كسى هست كه طلب روزى كند تا من او را روزى دهم .
و از جمله بركات اين شب مبارك آن است كه ولادت با سعادت سلطان عصر امـام زمـان ــارواحـنـا له الفـداءـ در سـحـر ايـن شـب (در) سال 255 (دويست و پنجاه و پنج ) در سر من راى (سامراء) واقع شده و باعث مزيد شرافت ايـن ليـله مـبـاركـه شـده
و از بـراى ايـن شـب چـنـد عـمـل اسـت :
1ـ غـسـل اسـت كـه بـاعث تخفيف گناهان مى شود.
2ـ احياء اين شب است به نماز و دعا و استغفار چـنـانچه امام زين العابدين عليه السلام عمل مى نمودند.
3ـ زيارت حضرت امام حسين عليه السـلام اسـت كـه افـضـل اعـمـال ايـن شـب و بـاعث آمرزش گناهان است و هر كه خواهد با او مـصـافـحـه كـنـد روح صـد و بيست چهار هزار پيامبر زيارت كند آن جناب را در اين شب ، و اقـل زيـارت آن حـضرت آن است كه به بامى يا صحنى باز در آيد و به جانب راست و چپ خـود نـظـر كـند پس سر به جانب آسمان كند، پس زيارت كند آن حضرت را به اين كلمات :السـلام عـليـك يـا ابـا عـبـدالله السـلام عـليـك يـا بـن رسول الله السلام عليك و رحمه الله و بركاته .و هر كس در هر كجا كه باشد در هر وقـت كـه آن حـضـرت را بـه ايـن كـيـفيت زيارت كند اميد است كه ثواب حج و عمره براى او نـوشـتـه شـود و مـا دو زيـارت مخصوص اين شب را در هديه (الزائرين ) ذكر نموديم .
4ـ خواندن اين دعا كه به منزله زيارت امام زمان عليه السلام است اللهم بحق ليلتنا هذه و مـولودهـا..
5ـ بـخـوانـد دعـاى اللهـم اقسم لنا من خشيتك ...
6ـ بخواند دعاى : اللهم انت الحـى القـيـوم ...
7ـ بـخـوانـد صـلوات هـر روز را كـه در وقـت زوال مـى خواند.
8ـ دعاى كميل است كه ورودش در اين شب است و در شبهاى جمعه نيز خوانده مـى شـود.
9ـ آن كـه بـگـويـد هـر يـك ازسـبحان الله و الحمدلله و الله اكبر و لا اله الا الله را صـد مـرتـبـه كـه سبب آمرزش گناهان و برآمدن حوايج است
10ـ بعد از نماز خـفـتـن (مـغـرب ) دو ركـعـت نماز كند در ركعت اول (سوره ) حمد و جحد و در (ركعت ) دوم حمد و تـوحـيـد بـخـوانـد و بـعـد از سـلام تـسبيح حضرت زهرا عليهاالسلام را بگويد به عكس ترتيب مشهور (يعنى ابتدا 33 مرتبه سبحان الله و بعد 33 مرتبه الحمدالله و بعد 34 مـرتبه الله اكبر بگويد) پس بگويد: (يا من اليه ملجاء العباد فى المهمات
) 11ـ شـيـخ و كـفـعـمـى فـرمـوده بـخـوانـد دعـاى : الهـى تـعـرض لك فـى هـذا الليل المتعرضون .. و اين دعايى است كه شبها در عقب نماز شفع خوانده مى شود.
12ـ (از اعمال شب نيمه شعبان ) بخواند بعد از هر دو ركعت از نماز شب و شفع و وتر دعائى را كه شـيـخ و سـيـد ذكـر فـرمـوده انـد.
13ـ بـجـا آورد سجده ها و دعاهايى را كه شيخ و سيد از رسـول خـدا صلى الله عليه و آله روايت كرده اند
14ـ نماز جعفر انجام دهد چنانكه شيخ از حـضرت امام رضا عليه السلام روايت كرده
15ـ انجام دهد نمازهاى اين شب را و آنها بسيار اسـت از جـمله چهار ركعت است كه سى نفر از اصحاب صادق عليه السلام به اين طريق از آن حـضـرت روايـت كـرده اند، در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه توحيد بخواند و بعد از نـمـاز بـخـوانـد:
اللهـم انـى اليـك فـقـيـر و مـن عـذابـك خـائف و بـك مـسـتـجـيـر رب لا تـبـدل اسـمى و لا تغير جسمى رب و لا تجهد بلائى و لاتشمت بى اعدائى اعوذ بعفوك من عـقـابـك واعـوذ بـرحـمـتـك مـن عـذابـك و اعـوذ بـرضـاك مـن سـخـطـك و اعـوذ بـك مـنـك جل ثناوك انت كما اثنيت على نفسك و فوق ما يقول القائلون فيك .
روز نيمه شعبان
در سـال 255 هـجـرى قمرى در اين روز ولادت با سعادت امام زمان حضرت حجه ابن الحسن بـن عـلى عـسـكرى - صلوات الله عليه و على آبائه - واقع شده و والده ما جده اش حضرت نـرجـس خـاتـون از اولاد حـوارى حـضـرت عـيسى عليه السلام است
ويستحب زيارته فى كـل زمـان والدعـاء بـتـعجيل الفرج عند زيارته و تتاءكد زيارته فى السر داب بسر من راى و هو المتقين ظهوره ، و تملكه و انه يملاء الارض قسطا و عدلا كما ملئت ظلما و جورا.
يـعـنـى و مستحب است در هر زمان زيارت امام زمان عليه السلام و مستحب است در وقت زيارت آن حـضـرت دعـا نـمودن براى تعجيل در فرج آن بزرگوار و مؤ كد است زيارت ايشان در سـرداب امـام زمان عليه السلام در شهر سامراء و به يقين روزى ظهور و حكومت آن حضرت واقـع خـواهـد شـد و زمـيـن را پـس از آن كـه از سـتـم و بـيـداد پـر گـشـتـه پـر از عـدل و قـسـط خـواهـد نـمـود)
و در مـثـل چـنـيـن روزى در سـال 329 (سـيـصـد و بـيـسـت و نـه ) هـجـرى قـمـرى شـيـخ جـليـل مـعظم ابوالحسن على بن محمد سمرى رحمت الله كه آخرين (نفر از) نواب امام عصر ـ عـجـل الله فـرجـه - بـود، وفـات كرد و غيبت كبرى شروع شد و تا اين زمان هزار و دوازده سال است كه از غيبت كبرى گذشته و اين نور عالمتاب از انظار محجوب گشته و ما مـنـتظران امام منتظر هستيم
و در توقيع شريف حضرت عسكرى عليه السلام است براى على بـن بـابـويـه قمى و عليك بالصبر و انتظار الفرج فان النبى صلى الله عليه و آله قـال : (افـضـل اعـمـال امـتـى انتظار الفرج ) (يعنى بر تو باد به صبر و انتظار كـشـيـدن بـراى فـرج ، كـه پـيـامـبـر اكـرم صـلى الله عـليـه و آله فـرمـود: بـهـتـريـن اعـمـال امـت مـن (انتظار فرج ) است ) قبر جناب سمرى در بغداد است نزديك قبر شيخ كلينى در نزديكى پل بغداد.
شب آخر ماه شعبان
شـيـخ از حـضـرت صـادق عليه السلام روايت كرده كه آن حضرت در شب آخر شعبان و شب اول ماه مبارك رمضان مى خواند: (اللهم ان هذا الشهر المبارك ... .)
اعمال و ادعيه ماه شعبان
باب دوم در ماه شعبان است و در آن دو فصل است :
فصل اول : در اعمال مشتركه اين ماه شريف است
.
بـدان كـه شـعـبـان مـاه بـسـيـار شـريـفـى اسـت و مـنـسـوب اسـت بـه حـضـرت رسول خدا صلى الله عليه و آله و ماهى است كه زياد مى شود در آن روزى هاى بندگان ، از براى ماه رمضان و زينت مى كنند در آن بهشت ها را و در فضيلت روزه اش روايات بسيار است ، حتى وارد شده كه نفع مى بخشد براى كسى كه العياذ بالله مرتكب خون حرام شده باشد
با آن كه روايت شده از حضرت امام صادق عليه السلام كه هر كه بكشد مرد مؤ منى را بـه او گـويـند بمير به هر طورى كه مى خواهى به مذهب يهود يا نصارى يا مجوس و عـنـه عـليـه السلام قال :من اعان على مؤ من بشطر كلمه جآء يوم القيامه مكتوب بين عينيه آيس من رحمه الله .
(ترجمه - از امام صادق عليه السلام روايت شده كه فرمود: هر كسى بر عليه مؤ منى به يـك كـلمـه (بـدگويى ) كمك نمايد روز قيامت در حالى محشور مى شود كه بر پيشانى او نـوشـتـه شـده اسـت (مـايـوس از رحـمـت خـداونـد.)
و بـالجـمـله اعـمـال مـشـتركه اين ماه چند امر است :
1ـ در هر روزى هفتاد مرتبه بگويد: (استغفرالله و اسـئله التـوبـه
) 2ـ در هـر روز هـفـتـاد بـار بگويد: استغفر الله الذى لا اله الا هو الرحـمـن الرحـيـم الحـى القـيـوم و اتـوب اليه ، و در بعضى روايات (الحى القيوم ) پـيـش از (الرحـمن الرحيم ) است و عمل به هر دو خوب است . و از روايات مستفاد مـى شـود كـه بـهـتـريـن دعـاهـا و اذكـار در ايـن مـاه اسـتـغـفـار اسـت .
3 در هـر روز در وقـت زوال و در شـب نـيـمـه ايـن صـلوات را بـخـوانـد:اللهـم صـل على محمد و آل محمد شجره النبوه ...
4ـ بخواند مناجات مرويه از حجج طاهره عليهم السلام اللهم صل على محمد و آل محمد و اسمع دعائى ...
5ـ تصدق كند در اين ماه اگر چه به نصف دانه خرما باشد تا حق تعالى بدن او را به آتش جهنم حرام گرداند و روايت است كه بهترين اعمال در اين ماه تصدق كردن و طلب آمرزش نمودن است .
6ـ در مجموع اين مـاه هـزار بـار بـگـويـد:لا الله الا الله و لا نـعـبـد الا ايـاه مـخـلصـيـن له الديـن ولو كره المـشـركـون .كـه ثـواب بـسـيـار دارد و از جـمـله آنـكـه عبادت هزار ساله در نامه عملش بـنـويـسند.
7ـ روزه دوشنبه و پنج شنبه اين ماه براى حوائج دنيا و آخرت نافع است .
8ـ در هـر پـنـج شـنبه اين ماه ، دو ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه توحيد و بـعـد از سلام صد بار صلوات بفرستد. و روزه اش نيز فضيلت دارد و روايت شده كه در هـر روز پـنـج شـنـبه ماه شعبان زينت مى كنند آسمانها را پس ملائكه عرض مى كنند خداوند بـيـامـرز روزه داران ايـن روز را و دعـاى ايـشـان را مـستجاب گردان .
9- در اين ماه صلوات بـسـيـار بـفرستد.
10ـ از روز جمعه آخر ماه تا آخر ماه (اين دعا را) بخواند: اللهم ان لم تكن غفرت لنا فيما مضى من شعبان فاغفرلنا فيما بقى منه .
فصل دوم : در ذكر ايام و ليالى ماه شعبان است .
روز اول : روزه اش فضيلت دارد و وارد شده كه بهشت براى او حتما واجب مى گردد.
روز سـوم : روز مـبـاركـى اسـت و مـوافق مشهور روز ولادت با سعادت حضرت سيدالشهداء عـليـه السـلام اسـت ، در سـال سـوم هجرى قمرى در مدينه طيبه و بنابر ولادت (اين روز) روزى اسـت كـه مـلائكـه آسـمـانـهـا بـه تهنيت پيامبر صلى الله عليه و آله به اين مولود مسعود آمدند و از خاك قبرش براى جدش آوردند و آن جناب را تعزيت نيز گفتند و فطرس مـلك يـا (دردائيل ) پناه به آن طفل معصوم و امام مظلوم برد و حق تعالى او را ببخشيد و به جـاى خـودش بـرگـردانـيـد
و از بـراى روز سـوم چـنـد عـمـل اسـت :
1ـ روزه
2ـ خـوانـدن دعـاى : اللهـم انـى اسـئلك بـحق المولود فى هذا اليوم ...
3ـ خـوانـدن دعـاى (اللهـم انـت مـتـعـالى المـكان ..) و اين آخرين دعائى است كه حضرت امام حسين عليه السلام خواندند در آن روزى كه كفار دور او را احاطه كرده بودند
و عـلمـاء ايـن دعـا را از دعـاهـاى روز سـوم ايـن مـاه گـرفـتـه انـد و بـدان كـه سـه دعـا نـقـل شـده كـه امـام حـسـيـن عـليـه السـلام هـر سـه را در روز عـاشـوراء خـوانـدنـد.
اول دعـائى اسـت كـه در وقـت صـبح عاشوراء خواندند و دست به درگاه الهى بلند كرد و فـرمـود: (اللهـم انـت ثـقـتـى فـى كـل كـرب ...
دوم اين دعا است كه تعليم امام زين العـابدين عليه السلام فرمود در آن روز در وقتى كه آن حضرت را (خون ) در برگرفت و خونها از بدن مباركش مى جوشيد
:بحق يس و القرآن الحكيم و بحق طه و القرآن العظيم يا من يقدر على حوائج السائلين يا من يعلم ما فى الضمير يا منفس عن المكروبين يا مفرج عـن المـغـمـومـين يا راحم الشيخ الكبير يا رازق الطفل الصغير يا من لا يحتاج الى التفسير صل على محمد و آل محمد و افعل بى كذا و كذا.
سـوم دعـاى (اللهـم انـت مـتـعـالى المكان ...) است كه آخرين دعاى حضرت بوده است .
عـلامـه مـجـلسـى فـرمـوده كـه زيـارت آن حـضـرت عـليـه السـلام و غـسـل زيـارت در ايـن روز مـسـتـحـب اسـت و بـدان نـيـز كـه در مثل چنين روزى از سال شصتم هجرى قمرى جناب سيدالشهداء وارد مكه معظمه شد.
روز پنجم :
در سـال چـهـارم هجرى قمرى بنابر روايتى ولادت امام حسين عليه السلام واقع شده است ، عـلامـه مـجـلسـى فـرمـوده ، كـه اگـر احـتـيـاطـا امـروز و روز سـوم را حـرمـت بـدارنـد و اعـمـال آن روز را در ايـن روز (روز پـنـجـم ) نـيـز بـه عمل آورند خصوصا زيارت ، بهتر است .
شب نيمه شعبان
شـب بـسـيـار مـبـاركـى اسـت و بـعـد از شـب قـدر افـضـل ليـالى اسـت و حـق تـعـالى بفضل خويش در اين شب به بندگان خود عطا مرحمت فرمايد و گناهان ايشان را بيامرزد و سـائلى را از درگـاه خويش رد نكند مگر آنكه معصيتى از خدا طلب نمايد و روايت است كه ؛ از اول ايـن شـب تـا آخـر آن از جانب حق تعالى ندا مى رسد كه آيا استغفار كننده اى هست كه طـلب آمرزش كند از گناهان خود تا من او را بيامرزم آيا كسى هست كه طلب روزى كند تا من او را روزى دهم .
و از جمله بركات اين شب مبارك آن است كه ولادت با سعادت سلطان عصر امـام زمـان ــارواحـنـا له الفـداءـ در سـحـر ايـن شـب (در) سال 255 (دويست و پنجاه و پنج ) در سر من راى (سامراء) واقع شده و باعث مزيد شرافت ايـن ليـله مـبـاركـه شـده
و از بـراى ايـن شـب چـنـد عـمـل اسـت :
1ـ غـسـل اسـت كـه بـاعث تخفيف گناهان مى شود.
2ـ احياء اين شب است به نماز و دعا و استغفار چـنـانچه امام زين العابدين عليه السلام عمل مى نمودند.
3ـ زيارت حضرت امام حسين عليه السـلام اسـت كـه افـضـل اعـمـال ايـن شـب و بـاعث آمرزش گناهان است و هر كه خواهد با او مـصـافـحـه كـنـد روح صـد و بيست چهار هزار پيامبر زيارت كند آن جناب را در اين شب ، و اقـل زيـارت آن حـضرت آن است كه به بامى يا صحنى باز در آيد و به جانب راست و چپ خـود نـظـر كـند پس سر به جانب آسمان كند، پس زيارت كند آن حضرت را به اين كلمات :السـلام عـليـك يـا ابـا عـبـدالله السـلام عـليـك يـا بـن رسول الله السلام عليك و رحمه الله و بركاته .و هر كس در هر كجا كه باشد در هر وقـت كـه آن حـضـرت را بـه ايـن كـيـفيت زيارت كند اميد است كه ثواب حج و عمره براى او نـوشـتـه شـود و مـا دو زيـارت مخصوص اين شب را در هديه (الزائرين ) ذكر نموديم .
4ـ خواندن اين دعا كه به منزله زيارت امام زمان عليه السلام است اللهم بحق ليلتنا هذه و مـولودهـا..
5ـ بـخـوانـد دعـاى اللهـم اقسم لنا من خشيتك ...
6ـ بخواند دعاى : اللهم انت الحـى القـيـوم ...
7ـ بـخـوانـد صـلوات هـر روز را كـه در وقـت زوال مـى خواند.
8ـ دعاى كميل است كه ورودش در اين شب است و در شبهاى جمعه نيز خوانده مـى شـود.
9ـ آن كـه بـگـويـد هـر يـك ازسـبحان الله و الحمدلله و الله اكبر و لا اله الا الله را صـد مـرتـبـه كـه سبب آمرزش گناهان و برآمدن حوايج است
10ـ بعد از نماز خـفـتـن (مـغـرب ) دو ركـعـت نماز كند در ركعت اول (سوره ) حمد و جحد و در (ركعت ) دوم حمد و تـوحـيـد بـخـوانـد و بـعـد از سـلام تـسبيح حضرت زهرا عليهاالسلام را بگويد به عكس ترتيب مشهور (يعنى ابتدا 33 مرتبه سبحان الله و بعد 33 مرتبه الحمدالله و بعد 34 مـرتبه الله اكبر بگويد) پس بگويد: (يا من اليه ملجاء العباد فى المهمات
) 11ـ شـيـخ و كـفـعـمـى فـرمـوده بـخـوانـد دعـاى : الهـى تـعـرض لك فـى هـذا الليل المتعرضون .. و اين دعايى است كه شبها در عقب نماز شفع خوانده مى شود.
12ـ (از اعمال شب نيمه شعبان ) بخواند بعد از هر دو ركعت از نماز شب و شفع و وتر دعائى را كه شـيـخ و سـيـد ذكـر فـرمـوده انـد.
13ـ بـجـا آورد سجده ها و دعاهايى را كه شيخ و سيد از رسـول خـدا صلى الله عليه و آله روايت كرده اند
14ـ نماز جعفر انجام دهد چنانكه شيخ از حـضرت امام رضا عليه السلام روايت كرده
15ـ انجام دهد نمازهاى اين شب را و آنها بسيار اسـت از جـمله چهار ركعت است كه سى نفر از اصحاب صادق عليه السلام به اين طريق از آن حـضـرت روايـت كـرده اند، در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه توحيد بخواند و بعد از نـمـاز بـخـوانـد:
اللهـم انـى اليـك فـقـيـر و مـن عـذابـك خـائف و بـك مـسـتـجـيـر رب لا تـبـدل اسـمى و لا تغير جسمى رب و لا تجهد بلائى و لاتشمت بى اعدائى اعوذ بعفوك من عـقـابـك واعـوذ بـرحـمـتـك مـن عـذابـك و اعـوذ بـرضـاك مـن سـخـطـك و اعـوذ بـك مـنـك جل ثناوك انت كما اثنيت على نفسك و فوق ما يقول القائلون فيك .
روز نيمه شعبان
در سـال 255 هـجـرى قمرى در اين روز ولادت با سعادت امام زمان حضرت حجه ابن الحسن بـن عـلى عـسـكرى - صلوات الله عليه و على آبائه - واقع شده و والده ما جده اش حضرت نـرجـس خـاتـون از اولاد حـوارى حـضـرت عـيسى عليه السلام است
ويستحب زيارته فى كـل زمـان والدعـاء بـتـعجيل الفرج عند زيارته و تتاءكد زيارته فى السر داب بسر من راى و هو المتقين ظهوره ، و تملكه و انه يملاء الارض قسطا و عدلا كما ملئت ظلما و جورا.
يـعـنـى و مستحب است در هر زمان زيارت امام زمان عليه السلام و مستحب است در وقت زيارت آن حـضـرت دعـا نـمودن براى تعجيل در فرج آن بزرگوار و مؤ كد است زيارت ايشان در سـرداب امـام زمان عليه السلام در شهر سامراء و به يقين روزى ظهور و حكومت آن حضرت واقـع خـواهـد شـد و زمـيـن را پـس از آن كـه از سـتـم و بـيـداد پـر گـشـتـه پـر از عـدل و قـسـط خـواهـد نـمـود)
و در مـثـل چـنـيـن روزى در سـال 329 (سـيـصـد و بـيـسـت و نـه ) هـجـرى قـمـرى شـيـخ جـليـل مـعظم ابوالحسن على بن محمد سمرى رحمت الله كه آخرين (نفر از) نواب امام عصر ـ عـجـل الله فـرجـه - بـود، وفـات كرد و غيبت كبرى شروع شد و تا اين زمان هزار و دوازده سال است كه از غيبت كبرى گذشته و اين نور عالمتاب از انظار محجوب گشته و ما مـنـتظران امام منتظر هستيم
و در توقيع شريف حضرت عسكرى عليه السلام است براى على بـن بـابـويـه قمى و عليك بالصبر و انتظار الفرج فان النبى صلى الله عليه و آله قـال : (افـضـل اعـمـال امـتـى انتظار الفرج ) (يعنى بر تو باد به صبر و انتظار كـشـيـدن بـراى فـرج ، كـه پـيـامـبـر اكـرم صـلى الله عـليـه و آله فـرمـود: بـهـتـريـن اعـمـال امـت مـن (انتظار فرج ) است ) قبر جناب سمرى در بغداد است نزديك قبر شيخ كلينى در نزديكى پل بغداد.
شب آخر ماه شعبان
شـيـخ از حـضـرت صـادق عليه السلام روايت كرده كه آن حضرت در شب آخر شعبان و شب اول ماه مبارك رمضان مى خواند: (اللهم ان هذا الشهر المبارك ... .)
میترا- بازرس
- تعداد پستها : 1173
امتياز كاربر : 3049
تاريخ عضويت : 2009-12-21
ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من: مهربون
جوايز اخذ شده: بهترين كاربر
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد