جوان ايراني
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بالاخره شام بخوريم يا نخوريم؟

5 مشترك

بالاخره شام بخوريم يا نخوريم؟ Empty بالاخره شام بخوريم يا نخوريم؟

پست من طرف Persianyoung 2010-01-31, 02:40

وعده شام نيز جزء وعده ‏هاي مهم در برنامه غذايي انسان است كه بسياري از افراد به خاطر افزايش وزن و چاقي اين وعده را حذف مي ‏كنند و بدون شام به رختخواب مي ‏روند.

بايد گفت حذف وعده شام از برنامه غذايي كار درستي نيست. افرادي كه شام نمي ‏خورند، به مدت طولاني بدن خود را از مواد مغذي محروم مي‏ كنند.
از مضرات اين عمل آن است كه:

* شخص به طبيعي‏ ترين نياز خود يعني غذا خوردن پاسخ نداده و با تحمل گرسنگي، در خود ايجاد استرس مي‏ كند كه اين استرس شخص را دچار عصبانيت و پرخاشگري، خستگي، بي‏ حوصلگي و فشار عصبي كرده و قدرت تمركز و حافظه او را نيز كاهش مي ‏دهد.

* در اين حالت اگر شخص نتواند گرسنگي را تحمل كند، به علت افت قندخون تمايل زيادي به مصرف مواد شيرين و پُر كالري پيدا كرده و در وعده عصرانه يا قبل از خواب از مواد چاق‏ كننده مانند انواع شيريني، بستني، شربت و نوشابه‏ هاي شيرين استفاده مي ‏كند كه اين مواد، نه تنها قادر به تامين نيازهاي تغذيه ‏اي فرد نيستند، بلكه موجب چاقي نيز مي ‏شوند.

* از اشكالات ديگر نخوردن شام اين است كه شخص به علت گرسنگي نمي ‏تواند با آرامش به خواب رود و خوابي آرام و راحت داشته باشد كه اين امر خود موجب استرس و فشار عصبي مي ‏شود.

* افرادي كه شام ميل نمي ‏كنند، صبح پس از برخاستن از خواب، به علت افت قندخون معمولا دچار خستگي، بي‏ حوصگي، افسردگي و ساير عوارض عصبي مي ‏شوند. از طرفي تمايل زيادي به خوردن صبحانه چرب و شيرين و پُر كالري پيدا كرده و در نتيجه در مصرف صبحانه افراط مي ‏كنند و يا در صبحانه از مواد پُر كالري استفاده مي ‏نمايند كه براي سلامتي مضر است.

* نكته مهم ديگر اين كه هر چه تعداد وعده‏ هاي غذايي بيشتر(يعني سه وعده اصلي غذايي و دو ميان وعده) و مقدار غذا در هر وعده مختصر و متعادل باشد، جذب مواد مغذي بيشتر خواهد بود. افرادي كه تعداد وعده‏ هاي غذايي خود را كاهش داده و مقدار غذا را در هر وعده افزايش مي ‏دهند، مقدار از مواد مغذي مصرفي، بدون استفاده از بدن شان دفع خواهد شد.

حال اين سوال پيش مي‏ آيد كه وعده شام را چگونه بايد انتخاب نمود كه موجب چاقي و عوارض مختلف نشود و بتواند نيازهاي تغذيه‏ اي را نيز تامين كند و ضمناً به علت پُرخوري و انباشته شدن معده از غذا، موجب بدخوابي و يا بي ‏‏خوابي نگردد؟

در پاسخ بايد گفت، استفاده از غذاهاي سبك كه حاوي مواد مغذي ضروري مي ‏باشند براي شام مفيد است.

همچنين استفاده از كربوهيدرات‏ هاي پيچيده، يعني مواد نشاسته‏ اي، براي وعده شام مناسب است، زيرا قند حاصل از مواد نشاسته ‏اي به تدريج وارد خون شده و موجب گرسنگي سريع نمي‏ شود و سيري حاصل از مصرف مواد نشاسته ‏اي طولاني مدت ‏تر از مواد قندي است. نان، سيب‏زميني، ماكاروني و يا ساير مواد نشاسته ‏اي لازم است به ميزان متعادل در وعده شام گنجانيده شوند كه موجب افزايش وزن و چاقي نشوند.

در فصل تابستان مي‏ توان از غذاهاي سبكي مانند نان و پنير و يك نوع ميوه فصل مانند هندوانه، طالبي، خربزه‏، انگور و يا نان و پنير و گردو (به مقدار مختصر) به همراه خيار و گوجه‏ فرنگي استفاده نمود.

براي حفظ سلامت بيشتر و نيز پيشگيري از چاقي بهتر است از انواع پنيرهاي كم كالري و كم نمك استفاده كرد(مي‏ توان در منزل از شير كم‏ چربي، پنير كم كالري و كم نمك تهيه نمود).

ذكر اين نكته ضروري است كه افراط در مصرف ميوه‏ هايي مانند خربزه، انگور، طالبي و هندوانه و يا گردو و ساير انواع مغز دانه‏ ها مي ‏تواند منجر به افزايش وزن و چاقي شود؛ بنابراين بايد آن ها را در حد تعادل و مناسب مصرف نمود.

بعضي افراد تصور مي‏ كنند كه منظور از شام، غذايي مفصل و پُركالري، مثلاً يك نوع چلو خورش چرب و سرخ كرده و يا كوكو، كتلت، پيتزا و ساير غذاهاي چرب و پُر روغن است. در اين مورد بايد گفت، نه تنها براي شام، بلكه در هيچ يك از وعده‏ هاي غذايي ديگر، مصرف مواد سرخ كرده و چرب، شيرين يا شور توصيه نمي ‏شود.

در فصل زمستان نيز مي ‏توان ساندويچ‏ هاي سبك خانگي مانند ساندويچ تخم ‏مرغ آب‏ پز سفت، ساندويچ مرغ يا پنير و گردو و خيار و گوجه‏ فرنگي يا عدسي، خوراك لوبيا چيتي يا انواع لوبيا كه در تهيه آن ها از انواع سبزيجات مانند گوجه‏ فرنگي، فلفل دلمه ‏اي، پياز، سيب ‏زميني و امثال آن استفاده شده شامي لذيذ با ارزش تغذيه ‏اي بالا تهيه كرد.

برليانت بزرگمهر - مشاور تغذيه و رژيم درماني
Persianyoung
Persianyoung
.
.

تعداد پستها : 784

امتياز كاربر : 2131

تاريخ عضويت : 2009-10-24

جنسيت : ذكر

متولد : 1981-09-06

شهر : تبريز

ساير موارد
نوع گوشي همراه: نوكيا نوكيا
حالت من: نااميد نااميد
جوايز اخذ شده:

http://monada.blogfa.com/

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بالاخره شام بخوريم يا نخوريم؟ Empty رد: بالاخره شام بخوريم يا نخوريم؟

پست من طرف yakhi 2010-02-03, 15:12

ممنون رسا، اگر بتونیم بهش عمل کنیم خیلی خوبه a3
yakhi
yakhi
بازرس
بازرس

تعداد پستها : 544

امتياز كاربر : 1666

تاريخ عضويت : 2009-11-02

جنسيت : انثى

ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من:
جوايز اخذ شده:

http://ghoogha.blogfa.com/

پست من طرف sanaziii 2010-02-03, 16:48

رسا من که هرچی غذا میخورم چاق نمیشم a6
یه برنامه غذایی واسه ما لاغرها هم بذار a2 a36
sanaziii
sanaziii
مدير تالار دانشجو
مدير تالار دانشجو

تعداد پستها : 395

امتياز كاربر : 909

تاريخ عضويت : 2009-10-31

متولد : 1991-06-12

ساير موارد
نوع گوشي همراه: سوني اريكسون سوني اريكسون
حالت من: شاد شاد
جوايز اخذ شده:

پست من طرف sara 2010-02-03, 17:35

sanazi khosh be halet chagh nemishi man fori age ziyade ziyad bokhoram chagh misham a5
yeki az dostaye manam entoriye asan chagh nemishe
khosh be haleton a36
sara
sara
.
.

تعداد پستها : 285

امتياز كاربر : 553

تاريخ عضويت : 2009-10-25

جنسيت : ذكر

ساير موارد
نوع گوشي همراه:
حالت من: مهربون مهربون
جوايز اخذ شده:

پست من طرف setareh 2010-02-05, 16:51

رسا راست ميگه ساناز ما هرچي ميخوريم چاق نميشيم :a1:
setareh
setareh
مدير تالار دانش آموز
مدير تالار دانش آموز

تعداد پستها : 681

امتياز كاربر : 1612

تاريخ عضويت : 2009-11-17

متولد : 1991-10-29

شهر : اصفهان