خط قرمز در دوستداشتن کجاست؟
+2
mana
Persianyoung
6 مشترك
صفحه 1 از 1
خط قرمز در دوستداشتن کجاست؟
اگر بپرسید خط قرمز در دوست داشتنها کجاست؟ به شما دوستاي عزيز عرض میکنم: زمانی که مقدمات خواستگاری امیرالمومنین(ع) از حضرت زهرا(س) فراهم شده بود پیغمبر اکرم(ص) بالای منبر در مسجد خطاب به حضرت فاطمه زهرا(س) فرمودند: دخترم فاطمه، شما اجازه میدهید، راضی هستید یعنی دوست دارید شما را عقد کنم برای پسر عمویم؟ حضرت زهرا(س) جواب ندادند. پیغمبر(ص) دوباره سؤال فرمودند، جواب نشنیدند. پیامبر از منبر پایین آمدند نزدیک قسمت خانمها پشت پرده صدا زدند. دخترم شما چه میفرمایید: حضرت زهرا(س) فرمودند: «رضیت بما رضیالله و رسوله» هرچه خدا و رسول خدا دوست دارد و راضی هست من هم راضیام و دوست میدارم. این حکایت را عرض کردم برای اینکه بگویم اگر ما حد دوستیهایمان را چه دنیادوستی، چه همسردوستی، چه بچهدوستی و ...را بنابر رضایت خدا و رسولش قرار دهیم موفقترین آدمها در زندگی هستیم. پس در یک کلام میشود دوست داشتن را، تن به رضایت دادن الهی تعبیر کرد. خب پس اگر بدنبال کسب رضای خدا و اولیای او باشیم حد را نگه داشتهایم، اگر به غیر از این باشد ضرر کردهایم. همه چیزهایی که دوست داشتنی هستند مثل همسر ، فرزند، خانه، اسباب و ... اگر علاقه به اینها از حدش تجاوز کند ضدش پدید میآید و نتیجه عکس میدهد.
مثلاً باد در هر ثانیه چهارمتر میوزد قدمش روی چشم ما. این باد، هوا را عوض میکند، لطافت به فضا میبخشد، عمل لقاح گیاهان را انجام میدهد. حالا اگر گفت من میخواهم شصتمتر در ثانیه حرکت کنم آن موقع آیا این كلاه روی سر من بند میشود دیگر هیچ درختی میتواند مقاومت کند. این میشود طوفان یعنی خط قرمز، یعنی از حد گذشتن. باران در شهری پنج میلیمتر میبارد خُب موجب سر سبزی و لطافت میشود. اما اگر یک مرتبه پانصد میلیمتر ببارد آنوقت میشود سیل، سیل یعنی خط قرمز.
هواهای نفسانی هم همینطور است. کسی نگفته که زن را دوست نداشته باشید، بچه را دوست نداشته باشید، پول را دوست نداشته باشید، اما اینها حد دارد و حد اینها همان است که خدا و رسول و ائمه اطهار فرمودهاند و آن اعتدال است. حد وسط همیشه خوب است نه افراط نه تفریط. مگر در دین ما نیامده: «خیرالامور اوسطها؛ اندازه نگه دار که اندازه نکوست.»
مثلاً باد در هر ثانیه چهارمتر میوزد قدمش روی چشم ما. این باد، هوا را عوض میکند، لطافت به فضا میبخشد، عمل لقاح گیاهان را انجام میدهد. حالا اگر گفت من میخواهم شصتمتر در ثانیه حرکت کنم آن موقع آیا این كلاه روی سر من بند میشود دیگر هیچ درختی میتواند مقاومت کند. این میشود طوفان یعنی خط قرمز، یعنی از حد گذشتن. باران در شهری پنج میلیمتر میبارد خُب موجب سر سبزی و لطافت میشود. اما اگر یک مرتبه پانصد میلیمتر ببارد آنوقت میشود سیل، سیل یعنی خط قرمز.
هواهای نفسانی هم همینطور است. کسی نگفته که زن را دوست نداشته باشید، بچه را دوست نداشته باشید، پول را دوست نداشته باشید، اما اینها حد دارد و حد اینها همان است که خدا و رسول و ائمه اطهار فرمودهاند و آن اعتدال است. حد وسط همیشه خوب است نه افراط نه تفریط. مگر در دین ما نیامده: «خیرالامور اوسطها؛ اندازه نگه دار که اندازه نکوست.»
رد: خط قرمز در دوستداشتن کجاست؟
daghighan,na shoor na bi namak,merci
mana- مدير تالار ايران شناسي
- تعداد پستها : 337
امتياز كاربر : 806
تاريخ عضويت : 2010-02-17
جنسيت :
متولد : 1986-09-29
ساير موارد
نوع گوشي همراه: نوكيا
حالت من: سپاسگذار
جوايز اخذ شده: